SREDA
27
Maj

Tetsushi Higashino: Kemično orožje MW


Natisni
Pošlji
Oceni

V Galeriji Hladilnica je delavnica, kjer je pred časom gorelo. Ta razmetana delavnica, polna stvari, prekritih s sajami, je zame predstavljala zlato jamo. Želel sem samo povezati in rekonsturirati objekte, ki sem jih našel v prostoru. Ko sem našel dve velike E oznaki in obrnil eno levo in drugo desno, se je izpisalo MW. To je ime kemičnega orožja, ki se pojavi v stripu Osamu Tezuke in porodila se mi je ideja,da pripravim kemično orožje iz skladišča. Tetsushi Higashino


Tetsushi Higashino je diplomiral na BFA, Scenography and Display Design, Musashino Art University, Tokyo in od takrat raziskoval, razstavljal, deloval na Japonskem, v Londonu, Avstraliji, Madžarskem, Avstriji, Tajvanu, Koreji in drugod. Vizualni umetnik iz Tokya preučuje prehajanje umetnosti v vsakdanje življenje in obratno. Poskuša preveriti, prevrednotiti bežeče stvari vsakdana in ljudem znova približati umetnost.


Projekt je del umetniških rezidenc Sobezagoste Maribor, ki poteka v partnerstvu zavodov Pekarna magdalenske mreže in Maribor2012 ter v sodelovanju z večino mariborskih kulturnih organizacij.


Potrebna je predhodna najava na 031 331 007.


 


Vljudno vabljeni!
 Spletna stran:  http://www.pekarna.org
Elektronska pošta:  info@pekarna.org
Telefon: +386 (0)2 3007870
Faks: +386 (0)2 3007871

Organizator:  Pekarna - magdalenske mreže

TERMINI:
V ponedeljek torek sredo cetrtek petek soboto nedeljo med 17:00 in 18:00 [KC Pekarna]

Prireditev vstavil: Matic
Dne: 28.10.2011 9:49:00

Pošlji prijateljem
E-pošta pošiljatelja:  
E-pošta prejemnika:  
Sporočilo: