PONEDELJEK
30
Marec

MESTNA GALERIJA NOVA GORICA


Mestna galerija Nova Gorica, ustanovljena l. 1997, deluje od l. 2000 pod okriljem Javnega zavoda Kulturni dom Nova Gorica. Razstavni prostor se nahaja v stavbi SNG Nova Gorica. Galerija predstavlja osrednje likovno razstavišče na Goriškem, ki postaja vse bolj prepoznavno likovno središče v Sloveniji.

Razstavni program je usmerjen predvsem v pregled aktualnega dogajanja na področju sodobne vizualne umetnosti s poudarkom na umetnikih mlajše generacije. Razstave zajemajo več zvrsti likovne umetnosti: od slikarstva, kiparstva, fotografije do računalniške grafike in drugih t.i. novih medijev. Galerija nima enostranskega, kakršnegakoli ožje tematskega ali drugače zamejenega koncepta, temveč program narekuje predvsem kompleksen, na kvaliteti temelječ vpogled v slovensko in tujo umetniško produkcijo. Doslej je že kar nekaj uveljavljenih in manj uveljavljenih umetnikov prav v naši galeriji uspelo realizirati svoje zamisli in sanjske projekte, saj jim specifična krožna oblika galerijskega prostora predstavlja poseben ustvarjalni izziv in omogoča zelo intimno izkušnjo z umetninami.

Poleg razstav je Mestna galerija NG tudi prizorišče številnih predavanj, vodstev po razstavah in otroških likovnih ustvarjalnic za različnejše starostne stopnje.

Vsako leto se v Mestni galeriji Nova Gorica odvija tudi vse bolj odmeven mednarodni festival novomedijske umetnosti imenovan Pixxelpoint, ki je v zadnjih letih prerasel prostore Mestne galerije in se zaradi obsežne ponudbe najrazličnejših dejavnosti razširil tudi na druge lokacije po mestu in na drugo stran meje, v sosednjo Gorico.Delovni čas:Od ponedeljka do petka od 9. do 13. ure in od 15. do 19. ure. Ob sobotah od 9. do 12. ure. Ob nedeljah in praznikih zaprto.

Odgovorna oseba: Mateja Poljšak Furlan

Država/Regija: Slovenija /
Občina: Nova Gorica
Kraj/Pošta:  Nova Gorica / 5000
Ulica:  Trg Edvarda Kardelja 5
Telefon:  05 335 40 15
Fax:  05 335 40 20
Spletna stran:  http://www.mgng.net
Elektronska pošta:  mestnagalerija@kulturnidom-ng.si

Opombe:
Pisarna: Bevkov trg 4, 5000 Nova Gorica Delovni čas: Vsak delavnik od 8.00 do 15.00.

Ostalo:
Direktorica: Pavla Jarc Kustosinja: Mateja Poljšak Furlan Tehnika: Blaž Erzetič

Prireditve, ki jih organizira ta organizator:
RAZSTAVNA SEZONA
PIXXELPOINT 2005 - 6. MEDNARODNI FESTIVAL DIGITALNE UMETNOSTI